Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Weekendje Antwerpen? Mis deze leuke en voordelige plekken niet

Door Eva 2 oktober 2021 Leestijd: 2 minuten

Als je van plan bent om een citytrip naar Antwerpen te maken, dan is het wel zo leuk als je van tevoren weet wat je er allemaal kan verwachten. We hebben een paar plekjes voor je opgezocht, die je zeker niet moet overslaan.

De Grote Markt en de Meir

Eigenlijk is de Grote Markt en de Meir de meest toeristische trekpleister. Hier vind je een overvloed aan terrasjes bij leuke restaurantjes waar je gewoon even kan binnenlopen om wat te eten en te drinken. Op de Grote Markt vind je ook het stadhuis een fontein en prachtige gildehuizen.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Deze kathedraal heeft een kerktoren die de hoogste is van de Benelux en hier kan je een paar van de schilder Rubens bewonderen.

De markten van Antwerpen

Op zondag is er de zogeheten vogeltjesmarkt, waar van alles te koop is, maar ga je liever voor het antiek, dan kan je op zondag ook naar de antiekmarkt. Op zaterdag is er een exotische markt met voornamelijk producten die uit Marokko Turkije komen.

Het centraal station

Misschien een beetje vreemd om een treinstation te gaan bekijken, maar als je bedenkt dat dit het station is dat vaak wordt bestempeld als het mooiste station van de wereld, zou ik er toch eens een kijkje gaan nemen.

De leukste dingen om te doen in AntwerpenDe leukste dingen om te doen in Antwerpen (Pixabay)

Musea van Antwerpen

Als je iemand bent die van musea houdt, dan kan je je hart ophalen in Antwerpen. In Antwerpen kan je onder andere deze musea vinden. Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Modemuseum, het Diamantmuseum, het Middelheimmuseum, het chocolademuseum, Rubenshuis, Museum van de hedendaagse kunst, het maagdenhuis en nog veel meer.

Winkelen in Antwerpen

Antwerpen is dé modestad van België. Je vindt hier niet alleen de grote ketens, maar ook de leuke kleine boetiekjes. De Meir is de bekendste winkelstraat van Antwerpen waar je vooral de grote jongens aan zal treffen, maar vergeet vooral de zijstraatjes niet, want daar kun je de leuke kleinere winkeltjes tegenkomen.

Eten en drinken in Antwerpen

De leukste restaurantjes en terrasjes kun je naar onze mening het beste in ’t Eiland vinden, een wijk waar je ook de MAS kan vinden. Het is een wijk met de hippe restaurantjes en barretjes. Over heel Antwerpen zijn er gewoon te veel om op te noemen, maar dit zijn er een paar die wij de moeite waard vinden om even te noemen.

Me & My monkey voor koffie met gebak, Appelmans is een gezellige brasserie, Poke Tiki voor heerlijke pokebowls, Roest is een restaurant met heerlijk eten en prachtig interieur, Umami voor dimsum en sushi, Felixpakhuis voor ontbijt en lunch, Pasta Hippo Vino is een Italiaans restaurant en The Jane is een sterrenrestaurant van de topchef Sergio Herman

Foodtour door Antwerpen

Wat je ook zou kunnen doen is deelnemen aan een foodtour daar Antwerpen. Hierbij wandel je langs leuke bezienswaardigheden, waarbij je onderweg proeft van allerlei lekkernijen die typisch Belgisch zijn. Het is een tour van ongeveer drie uur en ga je met een kleine groep langs de leukste en lekkerste plekjes van Antwerpen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen