Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Zo bespaar je op de kosten voor een huisdier

Door Eva 20 november 2021 Leestijd: 2 minuten

Het bezitten van een huisdier is natuurlijk hartstikke leuk, maar de kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen. Voorafgaand aan de aanschaf van een nieuw huisdier moet er al het een en ander worden aangeschaft, zoals een hok of mand. Ook heb je te maken met maandelijks terugkerende kosten. Denk bijvoorbeeld aan het voer en lekkernijen voor je knaagdier, reptiel, vis, hond of kat. In dit artikel geven we een aantal bespaartips, zodat je ook nog geld overhoudt voor andere belangrijke zaken.

Shop online en met korting

Ben jij vaak in de dierenwinkel te vinden? In een dierenwinkel barst het van de handige en schattige spullen voor je huisdier. Het is absoluut leuk om er even rond te neuzen, maar erg goed voor de portemonnee is het niet. In fysieke dierenwinkels liggen de bedragen voor producten namelijk vaak aanzienlijk hoger dan in webwinkels.

Het is dus beter om grote bestellingen online te plaatsen. Bovendien kan je tijdens het online winkelen ook gebruik maken van een kortingscode. Zo bespaar je al snel een paar euro op je bestelling. Bijkomend voordeel is dat webwinkels vaak een veel groter assortiment hebben. Je hebt dus meer keus en vindt er precies wat je nodig hebt.

Sluit een verzekering af

Helaas worden huisdieren wel eens ziek of raken ze gewond en moeten ze naar de dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts kost vaak al enkele tientallen euro’s en daarbij komen nog de kosten voor eventuele medicijnen. Als je huisdier geopereerd moet worden, ben je helemaal een groot bedrag kwijt. Zeker als je in het bezit bent van een hond of een kat doe je er goed aan om een huisdierenverzekering af te sluiten.

De kosten voor de dierenarts worden dan (deels) vergoed. Voor een verzekering betaal je vaak slechts een paar tientjes per maand. Vaak heb je dit geld er al uit als je enkele keren per jaar met je viervoeter naar de dierenarts moet.

Koop tweedehands spullen

Op zoek naar een nieuw hok voor je cavia? Of een krabpaal voor je kat? Veel spullen voor je huisdier kan je voor een klein prijsje op de kop tikken op Marktplaats en andere sites waar tweedehands spullen worden aangeboden.

Geef de spullen een goede schoonmaakbeurt en ze zijn weer als nieuw. En jouw hamster heeft het heus niet door dat zijn hok niet rechtstreeks uit de dierenwinkel komt.

Wees creatief en maak zelf speelgoed

Speelgoed gaat in de dierenwinkel als warme broodjes over de toonbank. Iedereen wil zijn huisdier zo nu en dan met een nieuw speeltje verrassen. Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf speelgoed kunt maken? Of je nu een hond, kat, knaagdier of vogel hebt: er zijn altijd manieren te bedenken om van simpele voorwerpen als een oude spijkerbroek en lege toiletrollen toffe speeltjes te maken. Op Hondtrainen.nl vind je bijvoorbeeld gave ideeën om zelf denkspellen voor je hond te maken.

Een goedkope oppas

Veel mensen kiezen ervoor om hun huisdier naar een speciale opvang te brengen als ze op vakantie gaan. Honden worden vaak zelfs overdag naar de opvang gebracht als de baas naar werk moet. Het is een stuk voordeliger om een familielid of vriend op je huisdier te laten passen als je er zelf niet bent.

Zijn jouw vrienden geen dierenliefhebbers? Kijk dan of je in de buurt of via sociale media iemand kunt vinden die het ziet zitten om af en toe even op te passen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen