Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Zo bespaar je op een dagje weg met de kinderen

Door Eva 18 januari 2022 Leestijd: 2 minuten

Een dagje er op uit met je gezin is natuurlijk superleuk en gezellig, maar helaas ook vaak erg prijzig. Denk maar eens aan het eten, drinken, het vervoer en waarschijnlijk ook de eventuele entree. Dat moet toch een stuk goedkoper kunnen? Met deze tips wordt het sowieso al een stuk goedkoper.

Neem eigen eten en drinken mee

Het kopen van eten en drinken maken een dagje als snel onnodig duur. Je kunt prima zelf eten en drinken meenemen naar je dagje weg. Een paar pakjes drinken, een snoepje en wat gesmeerde boterhammen en jullie komen de dag wel door. Wanneer je aan het einde van de dag een ijsje koopt, koop die dan ergens onderweg. Superleuk om op die manier de dag af te sluiten, een stuk goedkoper dan in het park zelf. En zeg nu zelf, een ijsje onderweg is toch net zo lekker?

Ga naar het bos of naar een natuurgebied

Wanneer je met ze alle de natuur in gaat, is er genoeg te beleven. Neem een koelbox mee met eigen drinken en eten en een picknickkleed. Neem spelletjes mee of zet een leuke speurtocht uit. Het zal je nog verbazen hoeveel mooie bossen en/of natuurgebieden er te vinden zijn in jouw buurt.

Een pretparkuitje is vaak erg kostbaarEen pretparkuitje is vaak erg kostbaar

Kies voor het openbaar vervoer

Je kunt besparen op je brandstof en je parkeerkosten door het openbaar vervoer te nemen. Wanneer je de trein pakt kunnen kinderen tot 12 jaar voor € 2,50 met de trein. Wanneer je met een grotere groep gaat kun je ook een groepskaart halen bij de NS. Hiermee kun je geld besparen op je tickets. Ook kun je online kijken naar combinatietickets, zo kun je met de trein en gelijk een dagje weg voor een prijs.

Kies niet voor het hoogseizoen

De meeste pretparken zijn in het hoogseizoen duurder. Ook gaan er in het hoogseizoen meer mensen waardoor je langer in de rij moet staan. Wanneer je ervoor kiest om buiten het hoogseizoen te gaan bespaar je kosten en hoef je minder lang te wachten bij een attractie.

Zoek het dichter bij huis op

Je hoeft natuurlijk niet meteen met de auto of de trein weg. Probeer eens toerist te spelen in je eigen buurt of in je eigen stad. Er is in de buurt vast genoeg te doen. Ook leuk om te doen, een stadswandeling boeken door je eigen stad! Zo kom je dingen te weten die je nog niet wist.

Veel pretparken, waaronder de Efteling, hebben regelmatig kortingactiesVeel pretparken, waaronder de Efteling, hebben regelmatig kortingacties

Spaaracties en kortingsbonnen

Als je even goed het internet afstruint en even goed zoekt, kom je al snel op verschillende sites met kortingsbonnen of kortingscodes voor een dagje weg. Wanneer je hier even tijd voor gaat maken, zul je zien dat het al snel een aantal euro's scheelt. Ook zijn er regelmatig spaaracties bij supermarkten, hiermee kun je sparen voor een gratis tweede kaartje of voor korting.

Een open dag bezoeken

Er zijn meerdere instellingen en bedrijven die jaarlijks een open dag organiseren. Op zo een dag mag het publiek achter de schermen komen kijken. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam, denk aan een open dag bij bijvoorbeeld de landmacht, dierenambulance of de brandweer.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen