Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Zo vind jij vandaag nog goedkope vliegtickets

Door Eva 30 januari 2019 Leestijd: 2 minuten

Op vakantie gaan voor een prikkie: wie wil dat nou niet? Gelukkig hoeft een vliegreis tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Door rekening te houden met de juiste factoren stap jij al voor een paar tientjes het vliegtuig in. Scoor met deze tips de goedkoopste vliegtickets.

1. Wees flexibel

Voor de goedkoopste vliegtickets zul je flexibel moeten zijn. Via vergelijkingssites kan je precies zien op welke dagen de tickets naar jouw bestemming het goedkoopst zijn. Door een paar dagen eerder of later te vertrekken kan je vaak al tientallen en soms zelfs honderden euro's op je ticket besparen.

2. Boek op het juiste moment

Vliegtickets zijn drie à vier maanden van tevoren het goedkoopst. Houd hier dus rekening mee bij het boeken van je ticket. Daarnaast is het ook belangrijk op welke dag je jouw tickets boekt. Vliegtuigmaatschappijen gooien hun prijzen omhoog als er veel mensen actief op zoek zijn naar tickets. In het weekend en in de avonduren zitten veel mensen achter hun computer en zijn tickets dus duurder.

3. Andere luchthavens

Schiphol is de grootse en bekendste luchthaven van Nederland. Het is dan ook logisch dat je bij het zoeken naar vliegtickets al snel Schiphol als vertrekplaats selecteert. Om de goedkoopste tickets te vinden is het aan te raden om ook eens andere luchthavens te selecteren, zoals Eindhoven, Brussel of Düsseldorf. Dit is soms goedkoper en het kan zelfs sneller zijn.

4. Boek geen retour

Als je een vakantie boekt, boek je bijna vanzelfsprekend een retourticket. Wist je dat het soms voordeliger is om twee enkele tickets te kopen? Zo kan je bijvoorbeeld vliegen van Schiphol naar New York en terugvliegen op Brussel. Het kost even wat tijd om het uit te zoeken, maar het kan je zo tientallen euro's schelen.

Goedkoop reizen

Foto: Cultuur opdoen in andere landen - van Pixabay

5. Op reis voor een prikkie

Ben je niet alleen flexibel qua data, maar ook qua bestemming? Selecteer dan op vergelijkingssites op de goedkoopste bestemming. Zo kan je soms al een vliegticket bemachtigen voor nog geen twintig euro.

6. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Om de scherpste aanbiedingen zo snel mogelijk onder ogen te komen, is het handig om je in te schrijven voor nieuwsbrieven. Hierin staan vaak goedkope tickets en jij bent de eerste die daar vanaf weet. Zo grijp je er niet iedere keer naast bij een aanbieding.

7. Stel een prijsalarm in

Bij diverse vergelijkingssites is het mogelijk om een prijsalarm in te stellen. Dit 'alarm' zorgt ervoor dat je een email krijgt op de dag dat jouw ticket in prijs is veranderd. Boek dus niet direct je ticket, maar wacht een aantal dagen. Geduld wordt namelijk vaak beloond.

8. Controleer de extra kosten

Niets is wat het lijkt. Een goedkoop ticket heeft vaak nadelen, zoals hoge kosten voor ruimbagage en geen maaltijd aan boord. Check dit dus voordat je een ticket aanschaft. Het toevoegen van ruimbagage kan soms veel geld kosten. In dat geval is het voordeliger om voor het duurder ticket te gaan waar ruimbagage wel inclusief is.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen