• Banner Ikzegkorting
Kortingscode T-Mobile 2019
Kortingscode Pink or Blue 2019
Kortingscode Yves Rocher 2019
Kortingscode Traveldeal 2019

Als eerste de nieuwste kortingscodes?

Blijf op de hoogte van nieuwe acties: abonneer je op de nieuwsbrief.

Like ons op Facebook

BLOG

Acht rijksten op aarde bezitten evenveel als 3,6 miljard armste mensen

16 januari 2017 OPMERKELIJK

De rijkste acht mensen ter wereld bezitten evenveel vermogen als de 3,6 miljard armste mensen. Absurd, maar waar. Dat stelt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib maandag.

In het rapport dat wordt gepresenteerd aan de vooravond van het World Economic Forum blijkt dat het gat tussen arm en rijk met het jaar groter wordt.

Door het toevoegen van nieuwe data zijn de onderzoekers erachter gekomen dat de verdeling van rijkdom slechter uitpakt voor het arme deel van de bevolking. De armste helft heeft namelijk nog minder vermogen dan aanvankelijk werd gedacht.

De acht rijkste mensen, met als koploper Microsoft-oprichter Bill Gates (75 miljard dollar), bezitten gezamenlijk zo'n 426,2 miljard dollar (ruim 401 miljard euro). Dat is evenveel als de 3,6 miljard armsten van de wereld. Een jaar geleden stelde Oxfam Novib nog dat de 62 rijksten zoveel vermogen hadden.

Europa komt er redelijk 'goed' van af in het onderzoek. De rijkste 10 procent van de Europeanen bezit 51,2 procent van het totale wereldrijkdom. Oxfam Novib waarschuwt overheden dat ongelijkheid kan leiden tot politieke onvrede.

Facebook Twitter Google+

Verslaafd aan je smartphone? Daar kun je helemaal niets aan doen

10 juni 2017 OPMERKELIJK

Mensen kunnen helemaal niets doen aan hun smartphoneverslavingen. Fabrikanten maken ons bewust verslaafd, beweert een Amerikaanse onderzoeker.

Dankzij zonnepanelen 15.000 keer rond de aarde rijden!

27 april 2017 OPMERKELIJK

Het gaat goed met de installatie van nieuwe zonnepanelen, ook in Vlaanderen. Alleen vorig jaar al zijn daar ruim 20.850 nieuwe zonnepaneleninstallaties bijgekomen, wat neerkomt op 90 miljoen kWh per jaar.

FAQ

Wat is een kortingscode?

Waarschijnlijk heb je wel eens papieren kortingsbonnen gebruikt voor boodschappen bij de supermarkt of bijvoorbeeld een gratis kop koffie bij La Place. Kortingscodes werken volgens hetzelfde principe, maar dan online. In plaats van een coupon uit de krant te knippen, vul je de kortingscode gewoon in bij het afronden van je bestelling.

Hoe controleren jullie de acties?

Veel webwinkels komen naar Ikzegkorting.nl toe met leuke en interessante aanbiedingen. De redactie maakt vervolgens een afweging of de korting een goede toevoeging is op ons aanbod van kortingscodes. Webwinkels geven ons vervolgens een exacte datum waarop een actie verloopt. Wij verwijderen een actie direct zodra die datum is bereikt. Zo weet jij tenminste altijd dat een actie geldt!

Ikzegkorting.nl

volg ons

Volg IkZegKorting.nl op Facebook, Twitter of Google+ voor exclusieve kortingscodes en aanbiedingen van de populairste winkels.

  • Facebook Korting
  • Google+ Korting
  • Twitter Korting

IkZegKorting.nl 2013-2019 - Onderdeel van Schep Studios. Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Gouda onder nummer 54725984.