• Banner Ikzegkorting
Kortingscode T-Mobile 2019
Kortingscode Pink or Blue 2019
Kortingscode Yves Rocher 2019
Kortingscode Traveldeal 2019

Als eerste de nieuwste kortingscodes?

Blijf op de hoogte van nieuwe acties: abonneer je op de nieuwsbrief.

Like ons op Facebook

BLOG

Blue Monday, of is het gewoon onzin?

16 januari 2017 OPMERKELIJK

Dit op zondag schrijven is minder deprimerend dan dit stukje op maandag lezen. Vandaag is uitgeroepen tot Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Of is het toch pas volgende week? Of is het gewoon onzin?

Cliff Arnall introduceerde het begrip Blue Monday in 2005. Daarvoor was Blue Monday een liedje van Fats Domino en New Order. Tot het moment dat die Britse psycholoog met een formule waarin hij elementen zoals het weer, schulden, de tijd sinds Kerstmis, goede voornemens en motivatie combineerde.

Elke derde maandag van januari wordt volgens hem de meest deprimerende dag van het jaar genoemd. De dag van achterhaalde goede voornemens, het weer dat niet meewerkt, er weinig geld in kas is en het nog een tijd duurt voordat de vakantie is aangebroken. Of die dag nu op 16 januari valt of op 18 januari, zoals vorig jaar het geval was.

Ook in medialand is er veel discussie over de datum. Want is het nu vandaag (inderdaad de derde maandag van 2017) of volgende week pas? Nederland is in de war. In het Algemeen Dagblad van 3 januari: "Op de meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday (23 januari), zendt KRO-NCRV het Depressiegala uit op NPO 1." Huh? In de tv-gids is vandaag te lezen dat het gala toch vanavond plaatsvindt, dus 16 januari.

Maar Arnall, toen psycholoog aan de universiteit van Cardiff in Wales, ondersteunde gewoon een pr-bureau dat Blue Monday bedacht. Die hadden het idee om voor Blue Monday nieuwe alternatieven te kunnen aanprijzen. Een reis naar de Seychellen, ga eens goed uit eten en koop eens een cadeautje voor een vriend.

De Universiteit van Cardiff trok later haar handen af van het onderzoek van Arnall. De formule rammelt dus en de zon kan schijnen vandaag.

Dit artikel is geschreven door Joey de Groot

Facebook Twitter Google+

Verslaafd aan je smartphone? Daar kun je helemaal niets aan doen

10 juni 2017 OPMERKELIJK

Mensen kunnen helemaal niets doen aan hun smartphoneverslavingen. Fabrikanten maken ons bewust verslaafd, beweert een Amerikaanse onderzoeker.

Dankzij zonnepanelen 15.000 keer rond de aarde rijden!

27 april 2017 OPMERKELIJK

Het gaat goed met de installatie van nieuwe zonnepanelen, ook in Vlaanderen. Alleen vorig jaar al zijn daar ruim 20.850 nieuwe zonnepaneleninstallaties bijgekomen, wat neerkomt op 90 miljoen kWh per jaar.

FAQ

Wat is een kortingscode?

Waarschijnlijk heb je wel eens papieren kortingsbonnen gebruikt voor boodschappen bij de supermarkt of bijvoorbeeld een gratis kop koffie bij La Place. Kortingscodes werken volgens hetzelfde principe, maar dan online. In plaats van een coupon uit de krant te knippen, vul je de kortingscode gewoon in bij het afronden van je bestelling.

Hoe controleren jullie de acties?

Veel webwinkels komen naar Ikzegkorting.nl toe met leuke en interessante aanbiedingen. De redactie maakt vervolgens een afweging of de korting een goede toevoeging is op ons aanbod van kortingscodes. Webwinkels geven ons vervolgens een exacte datum waarop een actie verloopt. Wij verwijderen een actie direct zodra die datum is bereikt. Zo weet jij tenminste altijd dat een actie geldt!

Ikzegkorting.nl

volg ons

Volg IkZegKorting.nl op Facebook, Twitter of Google+ voor exclusieve kortingscodes en aanbiedingen van de populairste winkels.

  • Facebook Korting
  • Google+ Korting
  • Twitter Korting

IkZegKorting.nl 2013-2019 - Onderdeel van Schep Studios. Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Gouda onder nummer 54725984.